Izdelava lončenih izdelkov

Ustvarjalnivca čarobni otroci z glino v zasebnem vrtcu Ela-Ela, Lara

Ustvarjalnica se prične z igro v glini, kjer lahko otroci izdelujejo različne izdelke. Valjanje, stiskanje in oblikovanje gline je aktivnost, ki otrokom pomaga pri razvoju finih motoričnih spretnosti. Izdelovanje lastnega izdelka iz neobdelane mase pa spodbuja njihovo kreativnost. Ustvarjalnico vodijo vzgojiteljice, otroke bodo vodile pri izdelavi njihovega izdelka in jim na primerih pokazala, kako pravilno obdelovati glino. Znanje,ki ga bomo predajali otrokom nas je strokovno usmerila Ga.Martina Marencic. 

Dotaknimo se gline in si dovolimo, da začutimo ta že tako oddaljeni stik z zemljo in skozi oblikovanje in spreminjanje gline materialno izrazimo svojo ustvarjalnost. S tem pa rokam damo možnost, da preoblikujejo idejo v otipljivo, vidno, materialno.

Privoščili si bomo gnetenje in ustvarjanje, ter si neobremenjeno z “moraš/ne smeš” izdelajte svojo uporabno skodelico ali skledico. Občutek, ko presežeš “to pa že ni zame, tega pa jaz ne znam” je čudovit in z lepim spominom na ustvarjalnico v vrcu z glino še dolgo piješ kakav,čaj ali iz skodelice ješ dobro zdravo hrano kosmiče, mlečno kašo najbolj prisrčno pa je iz svoje ročno izdelane skodelice ali skledice piti oz jesti.

Delavnica je v program sprejeta s 1.3.2018 in je v vrtcu del rutine in ustvarjanja.

Hvala za pomoč Gospe Martini Marencic,ki nam je omogočila uresničiti del zgodbe.


©Copyright 2016 - Zavod za kreativno varstvo Ela Ela, Zasebni vrtec. Vse pravice pridržane. Oblikovanje in izdelava spletne rešitve