18. 5. ponovno odpiramo naša vrata

Dragi starši,

V ponedeljek, 18. 5. ponovno odpiramo naša vrata. V vrtcu bomo izvajali ukrepe v obsegu, kolikor je to možno in izvedljivo zaradi narave dela in sposobnosti dojemanja otrok v njihovo najvišje dobro.

Zahvaljujemo se vam za vaše povratne informacije v zvezi z namero vključitve otroka v vrtec z 18. 5. 2020, ko vrtci  po devetih tednih ponovno odpiramo vrata za vse zdrave otroke. Skladno z okrožnico MIZŠ in priporočili NIJZ ter priporočili Zavoda RS za šolstvo za ponovno odprtje vrtcev v času posebnih razmer, vam sporočamo, da bomo skladno s priporočili v obdobju izrednih razmer prilagajali hišni red, poslovni čas in vzgojno-izobraževalno delo v oddelkih.

Najpomembnejši ukrep za nadzor okužbe je, da bolni ostanejo doma. Higiena kihanja in kašlja ter vzdrževanje primerne razdalje sta ključnega pomena za omejevanje širjenja virusa.

Prosimo vas, da za preprečevanju širjenja okužbe, dosledno upoštevate naslednje preventivne ukrepe.Vstop v prostore vrtca je mogoč le z uporabo zaščitne maske za starše oz odraslo osebo .

  1. Pri prihodu in odhodu iz vrtca si morajo vsi odrasli razkužiti roke.
  2. Otroci si morajo pred vstopom v igralnico OBVEZNO umiti roke, z milom in vodo. Razkužilo ni primerno za otroke.
  3. V prostorih vrtca upoštevajte medosebno razdaljo (1,5 do 2 m) do odraslih v kolikor je mogoče vstopajte posamezno. V kolikor je mogoče, otroka predajte strokovni delavki brez stika, vse pogovore in vprašanja opravite preko telefona ali elektronske pošte.
  4. Prostore vrtca je potrebno zapustiti takoj po oddaji oz. prevzemu otroka. Zadrževanje v garderobah in na igrišču je PREPOVEDANO!
  5. Otroka naj, v kolikor je mogoče, v vrtec vodi le ena stalna odrasla oseba z istega gospodinjstva.
  6. Ob prvem prihodu v vrtec, morate imeti podpisano originalno Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec. Brez izpolnjene izjave otroka ne smemo sprejeti. Hvala vsem, ki ste jo poslali.
  7. Glede na potrebe staršev bodo naše igralnice po enoti odprte prilagojeno:

DELOVNI ČAS

Ela-Ela od 7h do 15h 

Lara od 7.30 do  14h30 /15.00

9. Organizacija dela temelji na številu predhodno prijavljenih otrok.

10. Za otroka morate vsak dan prinesti nahrbtnik s copati, rezervnimi oblačili in vrečko za mokra oblačila, ki ga dnevno odnašate domov. Garderoba mora biti zaradi poostrenega čiščenja prazna.

11. V vrtec sprejemamo samo zdrave otroke, brez znakov bolezni (zamašen nos, kašljanje, kihanje …).

12. Otroci naj ne prinašajo igrač in hrane; v kolikor potrebuje otrok ninico, jo pustite v nahrbtniku (strokovna delavka bo poskrbela, da jo bo otrok dobil).

13. V primeru, da prijavljenega otroka ne pripeljete v vrtec, sporočiti razlog odsotnosti.

14. V kolikor bo imel otrok bolezenske znake (nahod, vročina, kašljanje), bodo strokovne delavke poklicale starše, da pridejo po otroka, ki bo oskrbljen v izolacijski sobi/prostoru. Starši morajo obvestiti vrtec v primeru potrditve okužbe s koronavirusom.

15.Informacije o našem delovanju in organizaciji po 1. 6. 2020, boste prejeli, ko bomo imeli natančna navodila.

16.Vse potrebne informacije, povezane s SARS-CoV-2, so na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje:

  1. https://www.nijz.si/sl/pojav-novega-koronavirusa-2019-ncov , ki jo redno posodabljajo.


V vrtcu bomo naredili vse, kar je v naši moči, da tako kot do sedaj, zavarujemo zdravje otrok in zaposlenih ter ustvarimo prijetno vzdušje v danih razmerah. Upamo na medsebojno sodelovanje, strpnost in razumevanje, saj bomo le v takih okoliščinah uspešni.

©Copyright 2016 - Zavod za kreativno varstvo Ela Ela, Zasebni vrtec. Vse pravice pridržane. Oblikovanje in izdelava spletne rešitve