Igralnica v Gozdu in predvidevana poletna aktivnost v vrtcu

Igralnica v Gozdu in predvidevana poletna aktivnost v vrtcu

Kot nekaj novega in zanimivega smo se odločili,da bomo med poletnim časom s skupnimi močmi pripravili gozdno igralnico za naše otroke. 

Težko pričakovano poletje bo kmalu tukaj. Nekateri boste odhajali na počitnice, drugi pa boste še v pričakovanju počitnic. Ni pomembno, kje jih bomo preživeli, skupna doživetja so lahko prijetna kjerkoli. Pogosto ni potrebno veliko, da se preprosta, vsakdanja opravila spremenijo v poseben dogodek.

Tudi življenje v vrtcu poleti postane še bolj sproščeno in zabavno. Otroci iz našega vrtca bodo poletje pozdravili z zajtrkom na prostem. Na svežem, jutranjem zraku, v prijetni senci na našem igrišču ali terasi. Zajtrk bo postal nepozabno doživetje in še bolj bo teknil kot ponavadi.

Poleti v dejavnost prenašamo načrtovano igralnico v gozdu, saj nam košata drevesa zagotavljajo hladno senco tudi v najbolj vročih dneh, bogato opremljena narava nam bo ponujala dovolj možnosti in izzivov tako za vodene dejavnosti kot prosto igro. K raznoliki gibalni aktivnosti, kot so različne naravne oblike gibanja. Bomo otroke spodbujale v zgodnjih dopoldanskih urah; toplejši del dneva pa bo namenjen bolj umirjenim dejavnostim, kot v okviru ponujenih možnosti , otroci se bodo prosto igrali, spoznavali različne tehnike in materiale, se igrali družabne, rajalne in socialne igre ali ustvarjali po domišljiji. Seveda poleti brez vode ne gre, zato bomo strokovne delavke poskrbele, da bo tega vedno dovolj, tako za pitje, kot tudi za osvežitev in mokro zabavo.


©Copyright 2016 - Zavod za kreativno varstvo Ela Ela, Zasebni vrtec. Vse pravice pridržane. Oblikovanje in izdelava spletne rešitve