Angleščina v vrtcu

Otroci se v Ela-Ela lahko začnejo učiti angleščine že pri dveh letih. Vendar to vsekakor ni resni, šolski pouk, pač pa igralne urice, ki jih nevsiljivo in igrivo sestavljajo pesmice in igrice v angleškem jeziku. Zavedamo se, da moramo otrokovo naravno radovednost in željo po odkrivanju novega čimbolj izkoristiti ter v njem spodbuditi zanimanje za tuj jezik.
Z novim jezikom otrok širi svoje obzorje, spoznava različnosti med ljudmi in se navaja na večkulturnost.

Smo za male vedoželjne glavice bomo  pripravili tudi lastno gradivo v obliki zabavne pobarvanke, ki bo lahko tudi pomoč staršem, ki jih bo  zanimalo, kaj počnemo pri spoznavanju angleščine. Prav tako bomo vsako leto pripravili presenečenje za starše, kjer jim bomo pokazali, česa smo se med letom naučili.

V vrtcu bo angleščina del vsakdanjika, s čimer bomo zagotavljali  ponavljanje in nadgrajevanje usvojenega znanja.
Na tej zgodnji stopnji razvoja otroka želimo, da bi jezik predvsem začutili, saj otroci nezavedno in igraje pridobijo občutek za različne glasove, ritem, intonacijo in naglas.

Glasba in petje k temu še dodatno pripomoreta in pomagata razvijati prožnost govornega aparata, dokler ta še ni popolnoma izoblikovan. Veliko pozornost bomo posvečali obredjem letnih časov in z njimi povezanih praznovanj ter spoznavanje navade angleško govorečih narodov. Pri tem bomo peli pesmice, spoznavali rime in besedne igre,
se zabavali ob prstnih igrah, z nami bodo zapele  lutke ob kitari.

Vse to so naravni načini, s katerimi otrokom čimbolj približamo uvodno spoznavanje tujega jezika

Šolsko leto 2016/2017


©Copyright 2016 - Zavod za kreativno varstvo Ela Ela, Zasebni vrtec. Vse pravice pridržane. Oblikovanje in izdelava spletne rešitve