Umivanje zob

Kdaj začeti s ščetkanjem zob?

Takoj, ko izraste prvi zob, pričnemo s ščetkanjem. Pomembno je, da se vaš otrok privadi umivanja zob in postane slednje del njegovega vsakdana.
Nasveti za umivanje zobkov
Otroku je potrebno čiščenje zob postopoma približati. Z enostavnega čiščenja prehajamo na vedno bolj temeljito, tako da zajamemo celotno površino zob in ustne votline. Priporočljivo čiščenje zob je vsaj dvakrat dnevno: zjutraj, ko se zbudimo in tik pred spanjem.
Pri umivanju ustne votline lahko začnemo z uporabo naprsnega nastavka za nego zob ali seta za učenje nege zob ali zobne ščetke za otroke:
Otrokove zobe lahko očistite z naprsnim nastavkom. Z drgnjenjem preko zob tako odstranite obloge, ki so se nabrale tekom dneva.
Set za učenje nege zob (6 - 15 mesec) je sestavljen iz dveh delov. Prvi je primeren za masažo ustne votline v času rasti zob, drugi pa nežno čisti zobe. Set vključuje zaščitni obroč, ki preprečuje potisk konice pregloboko v grlo.
Za najbolj temeljito čiščenje velja uporaba zobne ščetke za otroke. Eden izmed ustreznih položajev za otroke je, da se vam usede na kolena in z glavo nasloni na vaše prsi. Zobe vedno umivajte v smeri; zgornje – od dlesni navzdol in spodnje – od dlesni navzgor in vse naokoli zoba, vedno torej od rdečega proti belemu delu.
Obisk otroškega zobozdravnika je priporočljiv...

©Copyright 2016 - Zavod za kreativno varstvo Ela Ela, Zasebni vrtec. Vse pravice pridržane. Oblikovanje in izdelava spletne rešitve