Dobrodelna prireditev 2015 za, KCO Palčico ki zaživela pred sedmimi leti

KCO Palčica je zaživel pred sedmimi leti in deluje v okviru Centra za socialno delo Grosuplje.

Je edini Krizni center v Sloveniji, ki sprejema najmlajše od 0-6 leta starosti in ko gre za starejše sorojence, družine nikoli ne ločujemo. Otroci so v omenjeni center nameščeni zaradi fizičnih, ter spolnih zlorab, tudi hudega zanemarjanja. Namestitev v KCO Palčica je najbolj skrajni ukrep Centra za socialno delo, zgodi pa se v zgoraj opisanih primerih, kjer se CSD resnično trudi, da bi družina zaživela drugače. Koncept Kriznega centra za otroke so kratkotrajne namestitve. Otroci, sploh v najzgodnejšem obdobju potrebujejo varno  okolje, ter osebe na katere se lahko navežejo, a ne premočno!

Največ otrok je nameščenih zaradi hudega fizičnega nasilja. V sedmih letih smo jih imeli okoli 400, vsak je imel  svojo žalostno zgodbo, nekaj pa je bilo tudi takih, da je težko verjeti slišanemu ali videnemu. Spominjamo se 5 let starega fantka, ki je prvič jedel sladoled, pa deklico, ki ni poznala sadja in je bila popolnoma zanemarjena. Pravkar pri nas biva slabi dve leti star deček, žrtev krutega maminega ravnanja, zaradi česar ji je bila izrečena prepoved približevanja.  Veliko dojenčkov že v prvem tednu svojega rojstva spozna krutost življenja, saj se rodijo staršem, ki uživajo prepovedane droge in imajo zaradi tega hude abstinenčne krize. Na srečo je tu zdaj Palčica, naš krizni center, kjer skušamo poskrbeti zanje, jim ponuditi zavetje, toplo dlan. Te zgodbe so del nas in našega vsakdana, z njimi živimo,  jih poznamo in čutimo njihovo bolečino. Želimo si, da bi jo začutili tudi vi, zato se Vam za vsako morebitno donacijo že v naprej zahvaljujemo. 

Ker so otroci naša prihodnost je prav, da poskrbimo za njihovo srečno otroštvo že danes!

©Copyright 2016 - Zavod za kreativno varstvo Ela Ela, Zasebni vrtec. Vse pravice pridržane. Oblikovanje in izdelava spletne rešitve