V Velesovem (skupaj) proti zlorabi najmlajših!

Duša, ki je nenehno prepolna dobrote in razumevanja, bo vedno vedra in tudi v Velesovem se je julija pokazalo, da vedrine v cerkljanski občini zares ne primanjkuje. Pri Baru Kantina je pokalo po šivih, pa ne toliko zaradi obiska, pač pa zaradi srčnih ljudi, ki so bili pripravljeni odpreti svoje denarnice in pomagati otrokom, ki so pozabili kaj je smeh, dušni mir in ljubezen.  Po uspešnem pikniku, kjer so zbirali denar za Hišo zavetja Palčica, ček v višini 1805 evrov je že v njenih varnih rokah, organizatorka omenjene humanitarne akcije Špela Rihtaršič , ki je z otroki še posebej povezana, že kuje nove humanitarne načrte in se pripravlja na otvoritev nadstandardnega vrtca v Gradu pri Cerkljah.

Na prireditvi je bilo opaziti številne znane obraze, Klemna Bunderlo, izvrstna kuharja Tejo in Janija, tu so bile tudi Tačke Pomagačke, stand-up komik Tadej Bricelj, številni drugi sponzorji in ljudje, ki jim ni vseeno kako pogosto, če sploh, se smejejo zlorabljeni otroci. Dogodek je s svojim obiskom počastil tudi župan Občine Cerklje in pozdravil humanitarna udejstvovanja njegovih občanov. »Če bo v naši občini tako pestro kot je bilo minuli julij, se za prihodnost naše mladeži ni bati,« je ob svojem odhodu za Novice izpod Krvavca povedal Franc Čebulj. Dobrodelna prireditev za Hišo zavetja Palčica je organizatorko Rihtaršičevo osrečila saj so bili ob njej in z njo ljudje, ki so kljub visokim temperaturam in napornem »delovniku«,-dokazali da imajo veliko srce, se odrekli honorarju in na koncu zbrali zavidljivih 1805 evrov. »Zavedam se, da živimo v času, ko vsak posameznik temeljito premisli in načrtuje svoje izdatke, zato je vsaka » finančna injekcija« zelo dragocena in vredna spoštovanja,« je povedala ob koncu piknika, polna novih idej in načrtov kako pomagati tudi drugim, socialno šibkim skupinam, tudi trpečim živalim.  In čeravno bo z dušo in telesom pri drugih projektih, v kratkem v Šenčurju in v Gradu pri Cerkljah Rihtaršičeva odpira privatna vrtca z nadstandardnim programom, z obljubo, da se bo za vse in vsakega otroka posebej potrudila kot bi bil njen. 

»Zahvale seveda tudi Emiju Nikočevići iz Bara, Ročnemu raju ,Trinajsti Plači in vsem prostovoljcem, ki so zavihali rokave za višje dobro,« je  vidno utrujena ob koncu pred večerno nevihto povedala  Rihtaršičeva, z obljubo, da se kmalu srečanje ponovi! 

Zapisnik: Gorazd Dominko

©Copyright 2016 - Zavod za kreativno varstvo Ela Ela, Zasebni vrtec. Vse pravice pridržane. Oblikovanje in izdelava spletne rešitve